Restauranger i Malmö du inte får missa

När man ska gå på restaurang är det viktigt att maten är god och prisvärd, men det är minst lika viktigt att man får god service. Om maten är god, men servicen inte var lika bra så kan restaurangen få dåligt rykte på grund av det. Det finns en salig blandning av restauranger i hela världen och inte minst i Sverige. Alla med samma syfte att leverera god mat och bra service till sina gäster. Det är hård konkurrens på marknaden vad gäller restauranger eftersom det finns så ofantligt många. Därför är det viktigt att sticka ut och servera god mat och bra service. Detta för att restaurangen ska få fler gäster och generera pengar för att kunna gå runt. Nedan listas några restauranger i Malmö som man inte får missa om man besöker staden.

Restaurang Wollmers

I hjärtat av Malmö hittar man Restaurang Wollmers. Det är en 2-stjärnig lyxkrog som serverar mat med närproducerade råvaror. Deras tanke och vision är att servera mat som kommer från Skåne och de använder sig av moderna matlagningstekniker. De vill på ett exklusivt sätt presentera Skånes alla årstider på ett fat. På menyn serveras både vilt, fisk och skaldjur beroende på årstid och råvaror. Restaurang Wollmers erbjuder också en avsmakningsmeny där de har valt ut ett antal rätter som man får testa. Till maten serveras givetvis alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker.

Lyran Matbar

Lyran Matbar ligger i Malmö city och är en lyxkrog som serverar mat efter säsong. Deras maträtter består av mycket grönsaker då de har sin förkärlek för växtriket. På deras meny kan man hitta bland annat kött, fisk och grönsaker. Alla råvaror är utvalda efter säsong. Lyran Matbar erbjuder tre olika menyer med åtta olika serveringar. Då tillkommer även snacks och en dessert. De serverar också både alkoholhaltiga drycker, samt icke alkoholhaltiga drycker. Om man vill kan man köpa ett så kallat dryckespaket, både med alkohol och utan.

Ruths, tidigare Bastard Mat & Vin

Bastard Mat & Vin har bytt namn och heter numera ”Ruths” och ligger i Malmö. De serverar europeisk husmanskost på modernt vis. De har öppet alla dagar i veckan och serverar både frukost, lunch, brunch och middag med start klockan 07.00 på morgonen och till sena kvällar. Man kan även besöka de om man bara är sugen på en fika. På menyn hittar man både pizza, blodkorv och allt det bästa från växtriket. Till maten kan man välja bland olika spännande viner och öler. Det finns även alkoholfria alternativ.

Sakanaya

Upplev Japan fast i Sverige. Sakanaya är en finare sushirestaurang med rätter inspirerade från det japanska köket. Sakanaya serverar ”Kaiseki”, som är en typisk traditionell japansk middag. Middagen består av olika rätter som är väl valda och passar därför att äta tillsammans. Rätten serveras antingen på en bricka med allt samlat, alternativt får man det i omgångar. På Sakanaya serveras olika rätter varje dag och det är kockarna som väljer ut vilka. Men man får alltså en komplett middag uppdelat på olika rätter. Till maten kan man välja olika dryckespaket, både med alkohol och utan.